Kaste op, bedøve sig, knokle videre, holde ud, skamme sig, stritte imod

Klumme i Information i dag.

Den om handler de voldsomme forberedelser til arbejdsmarkedet (uddannelse), som mange befinder sig i; at ikke have nogen fremtid, men at skulle ofre sig for den alligevel; og blive født ind i økonomisk arvesynd, således at man altid står i gæld til økonomien.

Meget af det burde slet ikke stå i en avis som Information, men være blevet sendt som brev til en god ven. Aner ikke om det virkelig giver mening at lægge alle de her ting ud, så gribbene kan læse med, men håber virkelig den også lander hos nogle andre. Og at det kan hjælpe os til at begynde at snakke med hinanden om vold.

Titlen var egentlig et lidt andet spørgsmål. Det lød: “Har du prøvet at være i et voldeligt forhold med din uddannelse?”. Det var måske for langt eller også for mærkeligt for redaktøren. Forhåbentlig forstyrrer erstatningsspørgsmålet ikke for meget.

Læs klummen her.

4 Replies to “Kaste op, bedøve sig, knokle videre, holde ud, skamme sig, stritte imod”

  1. Hej Malte

    Der er altid en chance for, at gribbene kommer. Men tekskten taler også for sig selv. Den kan godt klarer det.
    I en splittet sammenstyrtet verden som denne, må man sende flaskeposten ud, uagtet, at den kan havne i hænderne på nogen der bare håner.

    Men modet er vigtigt. /vi ses

  2. Hej Malte, – velgørende klumme, ikke mindst fordi den er skrevet i en anden genre end de fleste andre avisindlæg. – Jeg er enig i at en frenetisk konkurrence-mentalitet er både psykisk og fysisk meget usund, men lad os på den anden side forestille os et samfund, hvor det ikke var tilfældet: her ville f.eks. ens videbegær stadig stille store krav til arbejdsindsats eller for den sags skyld ens iver for at opfinde en ny teknologi til at forbedre vores levevilkår (ren energi f.eks) ville kunne kræve os 100 %. Jeg mener: Den overdrevne arbejdsmængde kommer ikke kun udefra, men også fra de opgaver vi sætter os uanset hvilket samfund vi lever i.

  3. Hei Malte, og Sylvester, angående sjangeren synes jeg dette innlegget er et veldig fint rop om varsko, en SOS, fra de som ikke klarer et konkurranse- og sorteringssamfunn. Synes det er snakk om mer enn arbeidsmengde, men om konseptet “suksess” (suksess med jobb, med damer, med hobbien din). Bekgrepet oppstod i midt 1500. “Suksesshistorie” ble registret første gang i 1925.

Comments are closed.