To tips til at have en fortrolig gruppechat

To tips til dem, der gerne vil kunne chatte mere fortroligt. (Teknisk info forneden). Jeg er ikke ekspert, men prøver bare at samle noget info.

CRYPTOCAT

Chatrum som de fleste kender det, bare at al kommunikation er krypteret.

Nye medlemmer i chatrum kan ikke læse bagud (dette gælder også hvis man lukker og åbner computeren). Adgangskode er navnet på chatrummet, så det skal deles derefter. Kræver ingen godkendelse for at blive medlem af chatrum. Medlemmer kan dog verificere hinandens identitet, så man er sikker på man chatter med dem, man vil snakke med. (OBS: Kommunikationen rejser ikke gennem web, selvom programmet kører i browseren, så navnet på grupperummet bliver ikke logget som IP). Især velegnet til kortvarige informationer.

How-to:

 1. Installér plugin i browser (findes også til iPhone)
 2. Åbn program fra add-on liste. Træk evt. ikon op ved siden af dit browserfelt for lettere adgang.
 3. Indtast navn på chatrum (nyt eller et eksisterende, som du har fået navnet på)
 4. You’re in. Det er ligesom ofir-chat i halvfemserne.
 5. Evt. verificering: Tryk på medlems navn for at se fingerprint, ring den anden op og læs koden op. Hvis den stemmer er der ikke nogen forstyrrelse af linjen. Alternativt, find på et spørgsmål som kan verificere den andens identitet (ideelt: et spørgsmål, der er meget let for den anden at besvare og vanskeligt for andre, mao. noget indforstået eller information der ikke bare kan googles).
 6. Privat chat. Klik på hvem som helst af medlemmerne for at chatte privat med den person.

 

TEXTSECURE / SIGNAL

Krypterede beskeder ala sms, som også kan bruges til gruppechat.

Mange bruger allerede programmet, så det letter anvendeligheden. Fordi chatten foregår som ellers på textsecure, kan man læse bagud, inkl. nye medlemmer. Gruppechat kræver at medlemmer har Textsecure/Signal på deres telefon. Arkiverede beskeder kan slettes let, hvis ens mobil er i risiko for at blive konfiskeret (hold finger nede på random tråd, tryk vælg alle, tryk slet). Også velegnet til klikken, sportsgruppen, basisgruppen eller andre bander, der jævnligt har brug for at aftale tider og steder til at mødes.

How-to:

 1. Installér program enten via GooglePlay eller AppStore/iTunesStore.
 2. Følg instruktionerne. Sæt evt. en passphrase efterfølgende: Vælg settings –> Privacy –> Enable passphrase.
 3. For at oprette gruppechat: Settings –> New Group – > vælg medlemmer.
 4. Så er der kvalitetstid til hele familien.
 5. Nye medlemmer kan tilføjes inde i gruppechatten via settings: Update group → Add member.

Begge alternativer opfylder kriterierne:

 • Krypteret hele vejen fra bruger-til-bruger (encrypted in transit).
 • Udbyderen logger ikke samtaler, kan ikke engang læse dem i real-tid (krypteringsnøgler arkiveres lokalt hos brugeren)
 • Verificering af kontakter via fingerprint eller et simpelt spørgsmål, kun ens kontakt forventes at kunne svare på.
 • Programmets kode er offentligt tilgængeligt og kan derfor gåes efter i sømmene. Siden Snowden ved vi at corporate alternativer fra fx Skype, Apple, Google osv har fået installeret ”bagdøre” i koden, så kommunikationen kan læses af NSA og deres allierede alligevel.

For mere teknisk info: Secure Messaging Scorecard