Roden til alt ondt

En anden begivenhed, der finder sted allerede i morgen eftermiddag: Reception for Eskil Halbergs arbejdskritiske bog Roden til alt ondt. Det er 17-19 i Folkets Hus, Stengade 50. Befriet fra facebook:

Til receptionen vil du blive budt på en velkomsdrink og få mulighed for at høre om hvorfor arbejde og ikke lediggang er roden til alt ondt!

»Da jeg gik på universitetet læste jeg om vidensarbejde og det fleksible arbejdsmarked. Vi fik at vide at vi næsten selv kunne vælge hvilke jobs vi ville have når vi var færdige med uddannelse, og at økonomien var blevet krisefri. Teknologi og de kreative fag ville sørge for at økonomien ville fortsætte med høj vækst. Fremtiden lå for vores fødder hvis vi ville realisere vores liv på arbejdsmarkedet og gøre karriere. Marxismens kriseanalyser var næsten fortrængt til fordel for positive postmoderne analyser af det kriseløse arbejdsmarked, og interessekonflikter mellem arbejdsgiver og arbejdstager betragtedes som ophævet eller i det mindste under afvikling. De politiske grupperinger jeg var en del af i 00’erne tænkte heller ikke på økonomiske kriser som en mulighed. Kritikken af arbejdsmarkedet tog sit udgangspunkt i avancerede analyser af hvordan selvledelse og identitetsdannelse foregik på arbejdsmarkedet. Stress var et resultat af for stor begejstring for arbejde og den identitet der fulde med. Der var mangel på rammer og ledelse handlede om at opløse skellene mellem arbejde og fritid. Selvrealisering var det helt store modeord i de år. Men så kom krisen.«

Forudbestil “Roden til alt ondt” på:
http://butik.forlagetnemo.dk/product/eskil-halberg-roden-til-alt-ondt
Tjek også vores andre Tumulti-udgivelser her:
http://butik.forlagetnemo.dk/products/bøger/tumulti-1230595

Der er mere, dagen efter 16-17 i Storrs Antikvariat, Ahlmannsgade 1, hvor Eskil vil holde et oplæg om bogen.