At dræbe den sorte slange

I flere år har det nordamerikanske internetmedie Submedia.tv lagt korte, pædagogiske og ofte humoristiske programmer ud på nettet, der dækker alle mulige konflikter rundt om i verden. For nylig lancerede de deres nye formel: Trouble. Hver måned giver en ny dokumentar en analyse af aktuelle kampe, deres taktikker og deres dynamikker. Historier og perspektiver inde fra kampene for at fjerne tågen af misinformation, der alt for ofte forstyrrer vores evne til at fatte verden.

Det første afsnit hedder “At dræbe slagen: Bag scenen i kampen mod rørledningen i North Dakota”. Udover den offentlige debat om lejren i Standing Rock, beskæftiger Submedia sig med dynamikkerne i lejrens hjerte, en række uenigheder om hvilke taktikker man skal bruge for at stoppe konstruktionen af Dakota Acces Pipeline (DAPL).